Γανοθεραπεία

Γιατί Γανόδερμα & Σπιρουλίνα

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΗΝ ΓΑΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑ:

ΜΙΑ ΑΓΝΩΣΤΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ.

H Γανοθεραπεία (ganotherapy) είναι μία εδραιωμένη εναλλακτική – συμπληρωματική  θεραπεία στην ανατολική ιατρική αλλά και στην Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική (ΠΚΙ). Βασίζεται σε μία εξαιρετικά αλκαλική τροφή, το μανιτάρι Γανόδερμα (Ganoderma ή Reishi ή Lingzhi), το οποίο παρουσιάζει έναν ιδιαίτερα μοναδικό και δυσεύρετο συνδυασμό: ανήκει στα «προσαρμογόνα βότανα» αλλά και στα «φαρμακευτικά μανιτάρια».

Το Γανόδερμα έχει περισσότερα από 200 (!) διαφορετικά είδη. Η DXN βρήκε, εργαστηριακά, τα έξι είδη με την μεγαλύτερη ιαματική δράση και τα συμπεριλαμβάνει σε κάθε συσκευασία της.

Με λίγα λόγια, όποιος καταναλώνει Γανόδερμα DXN παίρνει στο απόγειο όλα τα θρεπτικά συστατικά που έχει να δώσει το Γανόδερμα ως φαρμακευτικό μανιτάρι.

Τα είδη του Γανοδέρματος που χρησιμοποιεί η DXN

Στην παραδοσιακή κινέζικη ιατρική χρησιμοποιείται για τουλάχιστον δύο χιλιάδες χρόνια,  ενώ τα τελευταία 40 χρόνια έχουν αυξηθεί  οι επιστημονικές μελέτες που επιβεβαιώνουν εργαστηριακώς και κλινικώς,  τις βιολογικές δράσεις και τις φαρμακολογικές του ιδιότητες.

Ενδεικτικά αναφέρεται το έγκυρο και παγκοσμίως αναγνωρισμένο Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των Η.Π.Α. το οποίο περιλαμβάνει πληθώρα δημοσιεύσεων και άρθρων σχετικά με το Γανόδερμα ενώ εκτενέστατη αναφορά γίνεται και από το Cancer Research του Ηνωμένου Βασιλείου.

Στην παραδοσιακή κινέζικη ιατρική χρησιμοποιείται για τουλάχιστον δύο χιλιάδες χρόνια,  ενώ τα τελευταία 40 χρόνια έχουν αυξηθεί  οι επιστημονικές μελέτες που επιβεβαιώνουν εργαστηριακώς και κλινικώς,  τις βιολογικές δράσεις και τις φαρμακολογικές του ιδιότητες.

Ενδεικτικά αναφέρεται το έγκυρο και παγκοσμίως αναγνωρισμένο Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των Η.Π.Α. το οποίο περιλαμβάνει πληθώρα δημοσιεύσεων και άρθρων σχετικά με το Γανόδερμα ενώ εκτενέστατη αναφορά γίνεται και από το Cancer Research του Ηνωμένου Βασιλείου.

H γανοθεραπεία δίνει λύσεις σε όσους

  • νιώθουν  συχνά  ατονία και έλλειψη ενέργειας
  • έχουν  συχνούς πονοκεφάλους  και κρυολογήματα
  • θέλουν  να ενισχύσουν  φυτικά την φαρμακευτική αγωγή ώστε  να έχουν  γρηγορότερα αποτελέσματα και  να μειωθούν οι παρενέργειες των φαρμάκων.

Η γανοθεραπεία  είναι ιδιαίτερα απλή , γιατί δεν απαιτεί πανάκριβους εξοπλισμούς, επίπονες διαδικασίες ή δυσεύρετες πρώτες ύλες και τροφές, είναι γρήγορη, εύκολη, οικονομική και το ποιο σημαντικό ιδιαίτερα αποτελεσματική και χωρίς παρενέργειες αφού δίνει σημαντική βελτίωση στον οργανισμό σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Όταν στο σώμα επικρατεί όξινο περιβάλλον ευνοείται η εμφάνιση και ανάπτυξη ασθενειών, σε αυτό το επίπεδο δρά η γανοθεραπεία για να βοηθήσει να επανέλθει η ισορροπία στο σώμα μας και να φύγουν οι ασθένειες.

Η γανοθεραπεία:

α. αποτοξινώνει σε κυτταρικό επίπεδο

β. εφοδιάζει τον οργανισμό μας με 150 αντιοξειδωτικά και συνολικά 400 θρεπτικά συστατικά και

γ. είναι ιδιαίτερα αλκαλική τροφή και βοηθάει καταλυτικά το pH του αίματος

Πώς ακριβώς λειτουργεί η Γανοθεραπεια  –  τα 5 στάδια

Το Γανόδερμα, όταν καταναλώνεται συχνά, φθάνει σε όλα τα κύτταρα του σώματος λόγω της μοναδικής του ιδιότητας να είναι προσαρμογόνο. Κατόπιν, πέντε στάδια για την βελτίωση της υγείας λαμβάνουν χώρα.  Όλα τα στάδια ξεκινάνε μαζί αλλά το καθένα έχει την δική του διάρκεια.

A.      Σάρωση

1. Αυτό είναι απλώς ένα διαγνωστικό στάδιο που συμβαίνει μέσα σε 6 εβδομάδες από την έναρξη της γανοθεραπείας και διαρκεί  5 με 7 ημέρες

2. τα κύτταρα ελέγχονται για τοξίνες και αδράνεια. Οι περισσότερες από τις κυτταρικές βλάβες υποδεικνύονται από ενδείξεις σε εξωτερικά και εσωτερικά όργανα π.χ. μάτια, ούρα κτλ

3. το ώριμο γανόδερμα 90 ημερών (Reishi Gano – RG) βοηθάει στην ανίχνευση κρυμμένων ασθενειών και προχωράει στη εξισορρόπηση των σωματικών λειτουργιών

4. από τα συμπτώματα που εμφανίζονται στο σώμα, μπορούμε να εντοπίσουμε την περιοχή που χρειάζεται θεραπεία. Αυτό είναι γνωστό ως «αποτέλεσμα της σάρωσης» του ώριμου γανοδέρματος 90 ημερών (Reishi Gano – RG)

5. To ώριμο γανόδερμα 90 ημερών (Reishi Gano – RG) έχει το ευρύτερο πεδίο σάρωσης γιατί περιέχει όλα τα φυσικά στοιχεία που έχει το Γανόδερμα (υδατοδιαλυτά, οργανικά διαλυτά και πτητικά )

Β. Καθαρισμός – Αποτοξίνωση (1 έως 30 εβδομάδες)

1. Το σώμα μέσω του απεκκριτικού συστήματος, το οποίο ενεργοποιείται από το Γανόδερμα, απομακρύνει τις ανεπιθύμητες και βλαβερές τοξίνες (ουρικό οξύ, αυξημένη χοληστερόλη – λίπος και συσσώρευση χημικών). Μεταξύ των βοτάνων, το ώριμο γανόδερμα 90 ημερών (Reishi Gano – RG) έχει την ισχυρότερη επίδραση στην αφαίρεση αυτών των τοξινών.

2. οι τοξίνες απομακρύνονται από το σώμα μας με:

α. την εφίδρωση

β.  την ούρηση και τα κόπρανα

γ.  Πύον, εξανθήματα, φλέγμα και αποβολή βλέννας

Κατά τη διάρκεια της αποτοξίνωσης, ίσως νιώσετε δίψα και ότι το σώμα σας είναι ζεστό. Αυτό είναι σημάδι ότι ο οργανισμός χρειάζεται περισσότερο νερό για την απομάκρυνση των τοξινών

Γ. Ρύθμιση (1 έως 12 μήνες)

1. Εξισορροπητικό αποτέλεσμα για να αποκατασταθεί η λειτουργία τους σώματος στα φυσιολογικά επίπεδα

2. πολλές αντιδράσεις μπορεί να παρατηρηθούν κατά τη διάρκεια της ρύθμισης. Μην ανησυχείτε γιατί αυτό είναι σημάδι ότι το σώμα αποθεραπεύεται

3. συνεχίστε να καταναλώνετε το γανόδερμα

4. Εάν η αντίδραση είναι πολύ έντονη, μειώστε τη δοσολογία

5. μετά το πέρας της αντίδρασης, επαναφέρετε την κανονική δοσολογία

6. εάν η αντίδραση επανέλθει, συνεχίστε με την ίδια δοσολογία, μην ελαττώσετε.

Δ. Αναδόμηση (6 έως 24 μήνες)

1. Σε αυτήν την φάση, τα μέρη του σώματος που έχουν υποστεί τραυματισμούς ή ζημιές, επουλώνονται και αναδομούνται

2. Ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, της σωματικής δύναμης, και της ψυχικής ηρεμίας

3. εφοδιασμός του σώματος με βασικά στοιχεία π.χ. τριτερπενοειδή για την αποκατάσταση της λειτουργίας του

Ε. Αναζωογόνηση – ανάπλαση (1 έως 3 έτη)

1. αυτός είναι ο απώτερος σκοπός της γανοθεραπείας

2. είναι η διαδικασία κατά την οποία το σώμα μας λειτουργεί στο βέλτιστο επίπεδο το οποίο έχει αναζωογονητική επίδραση (αποκατάσταση της νεανικής εμφάνισης, σωματικής δύναμης και ηρεμίας του νου)

3. Η οξείδωση των κυττάρων εμποδίζεται και η γήρανση των κυττάρων καθυστερείται. Το φυσικό ανοσοποιητικό σύστημα ενεργοποιείται σε όλα τα επίπεδα.

Το γανόδερμα ΔΕΝ είναι φάρμακο, αλλά  φυτική τροφή , είνα φυτικό  ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Συνεπώς, δεν υπάρχει δοσολογικό σχήμα
Ωστόσο, βάσει της πρακτικής εμπειρίας και της έρευνας,οι εξειδικευμένοι γανοθεραπευτές  για να επιτευχθούν τα βέλτιστα αποτελέσματα ,προτείνουν συγκεκριμένες οδηγίες δοσολογίας για την κάθε ξεχωριστή κατηγορία ατόμου.
Αναφέρουν ότι είναι πολύ  σημαντικό: με κάθε λήψη γανοδέρματος, να πίνουμε τουλάχιστον ένα με δύο ποτήρια νερό (ένα ποτήρι νερό είναι περίπου 200-250 ml) ενώ κατά την διάρκεια της ημέρας να πίνουμε τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό, δηλαδή 1,6 – 2 λίτρα (π.χ. 1 ποτήρι νερό κάθε δύο ώρες).
Με αυτόν τον τρόπο, βοηθάμε τον οργανισμό να αποβάλλει αποτελεσματικότερα & ταχύτερα τις τοξίνες μέσω του απεκκριτικού συστήματος και κυρίως μέσω του ουροποιητικού.

Το Γανόδερμα, ναι μεν, μπορεί να καταναλώνεται συμπληρωματικά με την φαρμακευτική  αγωγή ή τις άλλες γραμμές θεραπείας (π.χ. Ομοιοπαθητική) αλλά σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστά τα φάρμακα που  έχουν συνταγογραφηθεί.
Εάν  έχει δοθεί φαρμακευτική αγωγή, δεν πρέπει να μειώνεται ή να σταματάμε να λαμβάνουμε τα φάρμακα μας ενώ λαμβάνουμε  γανόδερμα RG+GL.
Ειδικά τα φάρμακα που αφορούν την υψηλή αρτηριακή πίεση, καρδιακά προβλήματα και διαβήτη.
Μειώνουμε την δοσολογία των συνταγογραφούμενων φαρμάκων MONO σύμφωνα με τη γνωμοδότηση του ιατρού σας.
Το γανόδερμα είναι μία φυσική τροφή και η κατανάλωση του δεν επηρεάζει αρνητικά τυχόν παράλληλες φαρμακευτικές αγωγές. Απεναντίας τις συμπληρώνει και τις ενισχύει.

Στο εγχειρίδιο της Γανοθεραπείας του Dr. Lim, Ph. D αναφέρεται αναλυτικά η δοσολογία και την επίδραση που έχει η Γανοθεραπεία για κάθε ασθένεια
Αναφέρονται λύσεις για τα παρακάτω προβλήματα:
1. Αιμορροΐδες
2. Αλκοολισμός
3. Αναιμία
4. Ανώμαλα κύτταρα (καρκινικά)
5. Άσθμα, Κόπωση
6. Αϋπνία
7. Γαστρικό Έλκος
8. Γυναικολογικά Προβλήματα
9. Δέρμα Ευαίσθητο
10. Δέρμα σκασμένο (με έκκριση υγρών)
11. Διαβήτης
12. Επιληψία
13. Ηπατίτιδα Α-Β-Γ
14. Μαγουλάδες – Θυροειδής
15. Ιγμορίτιδα
16. Καρδιοπάθειες
17. Μεταγεννητικά προβλήματα
18. Μετεγχειρητικά
19. Μυκητίαση
20. Νεύρωση
21. Νεφρικά Προβλήματα
22. Σοβαρή νεφροπάθεια (αιμοκάθαρση)
23. Παράλυση
24. Πέτρα στην χολή
25. Πόνοι μυϊκοί & στις αρθρώσεις
26. Ρευματισμός
27. Σπυράκια – Ακμή
28. Στειρότητα
29. Τραυματισμός εσωτερικός
30. Υπερβολική λήψη δυτικών φαρμάκων
31. Υπέρταση
32. Υπόταση
33. Υψηλά επίπεδα οξύτητας
34. Ψωρίαση

Η γανοθεραπεία δεν υπόσχεται θεραπεία αλλά βοηθά το σώμα μας να αυτοθεραπευτεί συντελώντας σημαντικά στην αποκατάσταση της υγείας μας αλλά και στην πρόληψη. Δηλαδή, το σώμα μας θα φροντίσει για τα δικά του προβλήματα υγείας με την κατάλληλη βοήθεια και υποστήριξη, η οποία προέρχεται από τις πολλές χρήσιμες θρεπτικές ουσίες του γανοδέρματος.

Η βασική πεποίθηση είναι ότι το σώμα μας είναι ο καλύτερος γιατρός. Το ανοσοποιητικό μας σύστημα  αλλά και το νευρικό, όταν βρίσκονται στην βέλτιστη κατάσταση είναι σε θέση να καταπολεμήσουν πολλές ασθένειες ταυτόχρονα, κατά προτεραιότητα και χωρίς παρενέργειες.

Οι 3 βασικές αρχές της Γανοθεραπείας είναι:

1. Οι ασθένειες προκαλούνται από δύο κύριες αιτίες: τις τοξίνες στο σώμα και την δυσαρμονία στις λειτουργίες του σώματος.

2. Το Γανόδερμα δεν θεραπεύει την ασθένεια, αλλά επαναφέρει την ισορροπία στα διάφορα συστήματα (νευρικό, πεπτικό ,καρδιαγγειακό κλπ)  και ενισχύει την αντίσταση απέναντι στις ασθένειες.  Το θεραπευτικό αποτέλεσμα επιτυγχάνεται μέσα από την διαδικασία αυτή!

3. Οποιαδήποτε «αντίδραση»  αισθανόμαστε  προκαλείται από το σύστημα του σώματος που προσπαθεί να αποτοξινωθεί και να θεραπευτεί και όχι από την κατανάλωση του γανοδέρματος

Η Γανοθεραπεία υποστηρίζει την επίτευξη καλής υγείας με την αποτοξίνωση και τη ρύθμιση των συστημάτων του σώματος. Ωστόσο, δεδομένου ότι τα προϊόντα αυτά είναι στην πραγματικότητα  τρόφιμα, θα πρέπει να καταναλώνονται αρκετά τακτικά, για να κάνουν τη διαφορά (τουλάχιστον 3 μήνες).